Locație

locatie1
locatie2

   

 

Prezentarea regiunii

StemaSibiuluiSIBIU
Sibiu este reședința de județ și cel mai mare municipiu al județului Sibiu, România. Sibiul este un important centru cultural (fosta capitală europeană a culturii în 2007) și economic din sudul Transilvaniei, cu o populație de 137.026 locuitori conform recensământului din 2011. *Wikipedia
Suprafață: 121 km²
Înființare: 1190
paltinisPALTINIS
Paltinis este o statiune turistica permanenta situata in Muntii Cindrelului la cota 1440. Drumul care leaga Curmatura Stezii (locatia startului competitiei King of the Mountain) de statiune, este o combinatie de serpentine si portiuni plane care strabate o padure de conifere.Distanta intre cele doua locatii este de 15 km.
cetatea-cisnadioaraCETATEA CISNADIOARA
La 10 km de Sibiu se afla Cetatea Cisnadioara este cel mai vechi si reprezentativ monument romanic din Transilvania. Cetatea se inalta pe varful unui deal, de unde se vede intreaga vale a Sibiului. Cetatea a fost construita intre 1180 si 1200, este cea mai veche bazilica romana. Ca orice constructie veche, de numele cetatii sunt legate si mai multe legende. Dintre toate, cea mai interesanta este insa povestea sotilor care nu se mai intelegeau. De altfel, asa procedau mai toti sasii din zona Sibiului. „Avem si o casuta, ca in multe cetati transilvanene, unde erau puse cuplurile care doreau sa divorteze. Daca nu mai doreau sa divorteze erau scosi afara, iar daca tot doreau sa divorteze erau tinuti pana cand mureau”.
ocna-sibiuluiOCNA SIBIULUI
La 10 km de Sibiu se afla Originea localitatii Ocna Sibiului se pierde in negura timpului. Zacamintele de sare si cadrul natural au facilitat aparitia asezarilor umane chiar din timpurile preistorice. Marturie stau topoarele de piatra gasite pe raza localitatii ce dateaza din paleoliticul mijlociu.Statiunea cuprinde un complex de tratament si spa, un strand cu apa sarata precum si complex de lacuri naturale sarate si namol.Complexul este situat in partea nord-vestica a municipiului Sibiu, la doar 16 km distanta fata de centrul acestuia si la 12 km distanta fata de Aeroportul international Sibiu.
balea-lacBALEA LAC
Situata in aria comunei Cartisoara, din masivul Fagaras, rezervatia complexa Balea, ce se intinde pana la altitudinea de 2.500 de metri, include relieful alpin, lacul, precum si flora respectiv fauna din circul glaciar Balea.Distanta rutiera fata de orasul Sibiu este de 82 km in directia Brasov. Drumul dintre localitatea Carta si Balea Lac este o succesiune de serpentine pe o distanta de 35 km.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *