Regulament

Quick facts:

 • Denumire: King of the Mountain
 • Concursul are 1 categorie: King of the Road
 • Data concursului: 05.07.2022
 • Concurs de cățarare pe şosea
 • Locul desfăşurării: Start Curmătura Ștezii – Sosire Păltiniș
 • Organizator: ciclism.ro împreună cu Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, organizatorul “Turului Ciclist al Sibiului”

Traseu ”King of the Road“:

 • Start: Curmătura Ștezii
 • Sosire Păltiniș
 • Distanță: 12,5 km

Categorii King of the Mountain:

 • Masculin – King of the Road
 • Feminin – Queen of the Road

Condiţii de participare:
Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mișcării în natură
Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii competițiilor de ciclism şi vârsta minimă de 18 ani. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aibă acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere şi pe declaraţia de responsabilitate.
Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs. Orice participant trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori.

Înscriere:
Înscrierea se poate face doar on-line folosind formularul de înscriere şi declaraţia de responsabilitate de pe site, care trebuie completate şi semnate de fiecare participant. La preluarea numărului de concurs fiecare participant trebuie să prezinte obligatoriu un act de identitate. Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibilă. Formularele fără semnătură nu vor fi acceptate.

Înscrierile se pot face doar online până în data de 01.07.2022. Nu se fac inscrieri la fața locului!!!

Numărul participanților este limitat la 200 de persoane.

Taxa de înscriere:

 • Nu există taxă de înscriere

Anulări:
Daca evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie şi cazare.

Responsabilitate:
Fiecare participant care ia parte la KING OF THE MOUNTAIN este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului.
Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

REGULAMENTUL COMPETIȚIEI KING OF THE MOUNTAIN

1. Caracteristici ale competiției
Evenimentul este o competiţie de ciclism outdoor, concurs de cățărare pe șosea cu o lungime de 12,5 km 

 • orice participant trebuie să aibă cunoştinţe tehnice despre abordarea unui traseu dificil;
 • orice participant să fie capabil să urce şi să coboare în siguranţă o pantă înclinată în condiţii dificile;
 • orice participant să fie îndeajuns de experimentat și să aibă abilitatea să parcurgă în siguranţă un traseu dificil într-o zonă alpină;
 • orice participant ar trebui sa aibă un bun simţ al direcţiei, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă;
 • orice participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol şi urgenţă în zona montană;
 • orice participant ar trebui sa dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;
 • orice participant ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţilor, mediul şi condiţiile în care se desfasoară acestea;
 • orice participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viata lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol;
 • orice participant trebuie să știe ca deplasarea pe drumurile publice se va face pe banda aferentă sensului de mers şi cat mai posibil pe partea dreapta a carosabilului. Este strict interzisa tăierea virajelor;
 • orice participant trebuie sa cunoască și să respecte cu strictețe regulile de circulatie și indicațiile arbitrilor competiției, deoarece competiția se va desfășura cu trafic rutier deschis.

2. Echipament obligatoriu

 • bicicleta în stare bună de funcţionare;
 • utilizarea caştii de protectie este OBLIGATORIE pe întreaga desfăşurare a competiției;
 • numărul de concurs va fi purtat pe ghidonul bicicletei.

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

3. Numere de concurs
Numerele de concurs vor fi primite în momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere și declaraţia de responsabilitate
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei și trebuie să fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă.

4. Validare / Briefing / Start
Înscrierea se va face exclusiv online, pe site.
Validarea înscrierilor se va face la zona de start conform programului afisat pe site. Pentru ridicarea numarului de concurs și al pachetului de start fiecare concurent va trebui sa prezinte un act de identitate.
Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutăţi şi modificări apărute, va avea loc cu 10 minute înainte de start.
Startul se va da la ora 08.45, de la cabana Curmatura Stezi, după localitatea Rășinari.
Participanţii care vor lua startul după acest timp nu vor fi clasaţi.

Organizatorul își rezervă dreptul de a scoate din lista de start orice concurent care nu a respectat în trecut regulamentul competiției sau orice alt concurent, fără a fi obligat să ofere explicații referitoare la motivul eliminării din lista de start.

5. Trasee
Competiţia va cuprinde un singur traseu:

 • Traseu şosea: Curmătura Ștezii – Arena Platoș Păltiniș

6. Puncte de control
Pe trasee sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participanţii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele de concurs şi timpii competitorilor vor fi notaţi în ordinea sosirii în fiecare punct de control.

7. Puncte de alimentare
Pe traseu nu vor fi puncte de alimentare.
Pe traseul de şosea există un izvor cu 3 km înainte de final unde fiecare se poate alimenta cu apă
Pe traseul off-road nu există puncte de alimentare
La finish organizatorul va pune la dispoziția concurenților un punct de alimentare cu apă, băutură izotonică și alte energizante.

8. Oprirea / Retragerea din cursă
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
–  s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri excepţionale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie să informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunţarea retragerii din cursa va cauza o operaţiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvamont) pe cheltuiala participantului implicat. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii, excepţie făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

9. Sosirea
Sosirea este la Arena Platoș Păltiniș, va fi aceeași poartă de sosire cu etapa a III-a  a Turului Ciclist al Sibiului care se desfășoară în aceeași zi.

10. Cronometraj
Cronometrajul se face la secundă.

11. Clasamente / Premii
Vor fi acordate patru titluri si diverse premii pentru următoarele categorii:

 • Queen of the Road
 • King of the Road

Premiile se vor acorda doar concurenților care sunt prezenți la premiere. Dacă aceștia nu iau parte la premiere, premiile nu se vor trimite ulterior.

12. Conservarea naturii
Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor şi/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

13. Suport / Ajutor
Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.). Organizatorii vor penaliza pe competitorii ai căror susţinători nu respectă aceste reguli.

14. Penalizari
• lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
• scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
• nerespectarea mediului înconjurător = descalificare;
• modificarea numărului de concurs = descalificare;
• nerespectarea regulilor competiţiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
• comportament nesportiv faţă de alţi participanţi, organizatori, public, alte persoane considerat periculos pentru buna desfășurare a competiției = descalificare.
• utilizarea mașinii pentru a împinge sau a trage un alt concurent pentru a-l ajuta / împiedica să înainteze = descalificare;
• folosirea plasei oricăror vehicule = descalificare.

15. Contestații
Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor organizatorilor. Contestaţia se va depune la biroul de Informaţii, în scris, la 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxă de 60 lei. Rezolvarea contestaţiei se va face în următoarele 30 minute.
Taxa de 60 lei va fi înapoiată petentului, dacă contestaţia va fi acceptată.
Prin înscriere, plată şi participare fiecare participant confirmă ca a citit, înţeles şi acceptat condiţiile de participare şi aceste reguli, îşi asumă riscurile participării la King of the Mountain şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui să ţină cont de circumstanţe relevante ca: trafic, condiţii meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *